Π Ι Τ Σ Α !!!!…


Π Ι Τ Σ Α !!!!

Πίτσα γεμάτη λαχανικά, χρώματα ,αρώματα και νοστιμιά!!!Αφράτη και τραγανή!!!

Υλικά για τη ζύμη της πίτσας!!!

300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
650 -700 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα ή για όλες τις χρήσεις
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά ή νωπή 25 γραμμάρια
Λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας
Εγώ στη ζύμη βάζω και μια κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό.
—–‐———————————————————————–
Σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό για τον πάτο του ταψιού και λίγο ελαιόλαδο για τη επάλειψη!!!

Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη!!!

Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να αφρατέψει ,να πάρει αέρα και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά!!Αφήνουμε στην άκρη!!!🍕
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τρείς -τέσσερις κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πυκτός χυλός, αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά!!!Περίπου 20 έως 30 λεπτά !!!
Όταν ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και την κουταλιά το ψιλό σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο στη ζύμη μας!!!Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή !!!!Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι!!!Σκεπάζουμε τη λεκάνη μας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο με τρείς μέρες!!!Έτσι θα ενεργοποιηθεί η γλουτένη και το ζυμάρι μας θα γίνει αφράτο και τραγανό!!!
Όταν έρθει η μέρα που θα φτιάξουμε την πίτσα μας
βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Την ανοίγουμε με τον πλάστη μας στο μέγεθος που θέλουμε, λαδώνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε με το χοντρό σιμιγδάλι!
Ανάβουμε το φούρνο μας , πάνω- κάτω στους 250 βαθμούς και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά!!!
Τώρα προσθέτουμε στην πίτσα μας ότι υλικό θέλουμε!!!
Στρώνουμε τη σάλτσα μας, πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των τυριών, τοποθετούμε το ζαμπόν, ακολούθως το μείγμα των τυριών και από πάνω ότι υλικό μας αρέσει !!
Εγώ βάζω μείγμα από τέσσερα τυριά!!!Δηλαδή κασέρι μακεδονικό μεβγάλ, μοτσαρέλα(αυτή στο υγρό),γούντα, έμενταλ .
Μανιτάρια διάφορες ποικιλίες , διάφορα χρώματα πιπεριές, κρεμμύδι, τομάτα ,ελιές και ότι άλλο μας αρέσει!!!
Όταν τελειώσει το γέμισμα της πίτσας την άφήνωγια 10 λεπτά να ξεκουραστείς και μετά την φουρνίζω!!

Π Ι Τ Σ Α !!!!... 1
Π Ι Τ Σ Α !!!!... 2
Π Ι Τ Σ Α !!!!... 3
Π Ι Τ Σ Α !!!!... 4
Π Ι Τ Σ Α !!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.