ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!!!…


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!!!

Τα υλικά μας για τη σκορδαλιά, γιατί παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά του Ευαγγελισμού!!!!!

300 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο.

Δύο σκελίδες σκόρδο, αν σας αρέσει με περισσότερο σκόρδο προσθέτετε και άλλη σκελίδα σκόρδου!!

120 -150 γραμμάρια ελαιόλαδο

40 γραμμάρια ξίδι λευκό ή κόκκινο

Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,αν δεν σας αρέσει το παραλείπετε.

αλάτι

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΑΣ!!

Μία εύκολη συνταγή σκορδαλιάς για όλες τις μέρες του χρόνου και όχι μόνο παραδοσιακά για του Ευαγγελισμού!!
Εγώ το σκόρδο το περνάω πρώτα από ένα ψιλό τρίφτη για να μην μείνουν κομματάκια σκόρδου στην σκορδαλιά μας που μπορεί να μην αλεστούν καλά στο μούλτι!!
Ρίχνουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Χτυπάμε να ενωθούν καλά όλα τα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το ψωμί, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και αφήνουμε για λίγο ώστε να αναδειχθούν τα αρώματα και σερβίρουμε!!!Προσοχή ,
στο μούλτι βάζουμε σε δόσεις τα υλικά μας για να μπορούν να ομοιογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία!!!!
Όταν εχουμε όλα τα υλικά δίπλα μας απλά τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μαζί μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Και μια ιδέα προσθέτω στο τέλος στην σκορδαλιά μας μία πατάτα καλά βρασμένη και πολτοποιημένη στο μούλτι μας και έτσι θα έχουμε μια υπέροχη βελούδινη σκορδαλιά.!!!Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε αλάτι ,ξύδι ή λάδι ώστε να έχουμε τη γεύση που μας αρέσει!!!

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!!!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.