Σπανακόπιτα…


?Σπανακόπιτα ?
Υλικά
– 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
– 100ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
– 1 κιλό σπανάκι
– 4 αυγά
– 400γρ. λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά
– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 80ml ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το χοντροκόβουμε, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να μαραθεί. Μετά, το στύβουμε με τις παλάμες μας λίγο – λίγο για να φύγει το περισσότερο από το νερό του. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι. Τοποθετούμε στο ταψί τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι ένα – ένα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα και αυτά ένα – ένα. Τέλος, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε με το λάδι που έχει περισσέψει. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ωρα, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Καλή επιτυχία!

Σπανακόπιτα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *