Σταφιδόψωμο : Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

Σταφιδόψωμο : Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή👌

Το σταφιδόψωμο είναι ένα αρτογλύκισμα που αποτελεί ακόμα και σήμερα αγαπημένη επιλογή για τον καθένα μας, ενώ είναι ένα υγιεινό κολατσιό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά!
Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε τα εξής👇 Υλικά👇
3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο,
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
2 ποτήρια νερού λάδι,
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη,
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα,
Ξύσμα λεμονιού,
1,5 κιλό ξανθές σταφίδες,
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
1 φακελάκι βανίλια,
Αλεύρι.
Παρασκευή👇
Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες.
Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο
Περίπου Στους 180 Βαθμούς Κελσίου!

Σταφιδόψωμο : Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή... 1


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.