Συνταγή για παραδοσιακά κουλουράκια βουτύρου…

Συνταγή για παραδοσιακά κουλουράκια βουτύρου

Υλικά❣️
100 γρ. πρόβειο βούτυρο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
50ml χυμό πορτοκάλι
80ml γάλα
50ml κονιάκ
2 κρόκους
450 γρ. αλεύρι μαλακό
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
2-3 κάψουλες βανιλλίνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επάλειψη👇
2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής❣️
1. Αφήνουμε τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2. Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας τον αναδευτηρα αφρατεύουμε τα βούτυρα για 2-3′, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα ξύσματα συνεχίζοντας το χτύπημα για 5΄ώστε να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.

3. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το κονιάκ και το χυμό, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.

4. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 25γρ. και δίνουμε στα κουλουράκια το σχήμα που μας αρέσει, τα τοποθετούμε στον δίσκο ψησίματος, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, και ψήνουμε στους 180ο C στο αερόθερμο για 20-22΄.

6. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της επάλειψης και αλείφουμε τα κουλούρια με ένα πινέλο.

7. Αφήνουμε τα κουλούρια να κρυώσουν σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

💢Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Δε χρειάζεται να ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη, αρκεί να ομογενοποιηθούν τα υλικά
-Μπορούμε να αρωματίσουμε τα κουλουράκια με λίγο κακουλέ, μαστίχα, ελάχιστη κανέλα ή ακόμη και μαχλέπι
-Τα κουλουράκια στα 25γρ. γίνονται κανονικού μεγέθους, αν τα κάνουμε μικρότερα θα χρειαστεί να τα ψήσουμε περίπου 4-5′ λιγότερο.
-Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλούρια με σουσάμι, μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο!
Καλή Επιτυχία ❣️

Συνταγή για παραδοσιακά κουλουράκια βουτύρου... 1


Πηγή