Τάρτα με φράουλες…


?Τάρτα με φράουλες?
Υλικά
Για τη ζύμη (500γρ.):
– 125γρ. ζάχαρη
– 250γρ. φαρίνα
– 125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 λοβός βανίλιας ή (2 κουτάκια βανίλια σκόνη)
– 1 αυγό
Για την κρέμα πατισερί (500γρ. ή 70 γρ. αν προσθέσουμε και σαντιγί):
– 1 καρπός βανίλιας (ή 2 κουτάκια σε σκόνη)
– 30γρ. κορν φλάουρ
– 80γρ. ζάχαρη
– 350ml. γάλα φρέσκο
– 4 κρόκοι αυγών
– 35γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
– 200ml. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
– 500γρ. φράουλες
– 5-6 φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Ζύμη για φόρμα 22 εκατοστών:
Ανοίγουμε το λοβό της βανίλιας και ξύνουμε το εσωτερικό του για να βγάλουμε τον καρπό του, τον οποίο ανακατεύουμε με τη ζάχαρη (βάζουμε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη, περίπου 1κ.σ., προσθέτουμε τον καρπό της βανίλιας και με το πίσω μέρος του κουταλιού πιέζουμε να ενωθούν) ή απλά ανακατεύουμε τα 2 κουτάκια βανίλιας σε σκόνη με τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα κατευθείαν πάνω στον πάγκο μας. Μέσα στη φαρίνα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο ή τη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια και με τις παλάμες μας τρίβουμε φαρίνα και βούτυρο μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα. Ανοίγουμε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνουμε το αυγό, όλη τη ζάχαρη συν τη ζάχαρη με τη βανίλια. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, την κόβουμε γύρω – γύρω στρογγυλή, περίπου 3-4εκ. μεγαλύτερη από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Την τοποθετούμε στη φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τρυπάμε τη ζύμη μας με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τη βγάζουμε από τη φόρμα και την τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Για την κρέμα πατισερί:
Ανοίγουμε κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και με ένα μαχαίρι ξύνουμε τον καρπό που έχει μέσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τον καρπό μαζί με το λοβό της βανίλιας ή τα 2 κουτάκια βανίλιας σε σκόνη και τα βράζουμε. Σουρώνουμε το γάλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία για να βράσει η κρέμα σιγά – σιγά και να μην κόψει το αυγό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την κρέμα πατισερί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και μόνη της (χωρίς τη σαντιγί). Αν θέλουμε όμως να έχει πιο αφράτη υφή, χρησιμοποιούμε και την κρέμα γάλακτος την οποία χτυπάμε στο μίξερ για να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τις δύο κρέμες και γεμίζουμε με το ομοιογενές μείγμα τάρτες, ρολά, μιλφέιγ κ.λπ.
Σύνθεση: Γεμίζουμε την τάρτα που ψήσαμε με κρέμα. Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας. Ανάμεσα στις φράουλες βάζουμε τα φύλλα της μέντας, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει και στεγνώσει. Καλή επιτυχία!

Τάρτα με φράουλες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *