Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ένα κρεμμύδι!…


Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ένα κρεμμύδι!

Τα κρεμμύδια μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από το να δώσουν γεύση στο φαγητό και τη σαλάτα μας!

Το κρεμμύδι είναι λαχανικό και με πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα. Τα κρεμμύδια θεωρούνταν δυναμωτικά αλλά και με ιαματικές ιδιότητες!

Αφαιρέστε τη σκουριά από ένα μαχαίρι?
Τα ένζυμα του κρεμμυδιού μπορούν να αφαιρέσουν τη σκουριά από μεταλλικά αντικείμενα. Αν έχετε ένα σκουριασμένο μαχαίρι κουζίνας, απλά βυθίστε το στο μεγαλύτερο κρεμμύδι που μπορείτε να βρείτε, αφήστε το να καθίσει για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τραβήξτε το έξω. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως ότου η σκουριά φύγει, στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως και στεγνώστε.

Αφαιρέστε λεκέδες?
Δύο τύποι λεκέδων μπορούν να αφαιρεθούν με χυμό κρεμμυδιού είναι ο λεκές από μελάνι και τα σημάδια από ζεστό σίδερο. Εάν έχετε ένα φρέσκο και ζουμερό κρεμμύδι, μπορείτε απλά να το κόψετε στο μισό και να τρίψετε το κομμένο άκρο στο λεκέ. Διαφορετικά, τρίψτε το σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη τυριού, στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ με το τριμμένο κρεμμύδι. Αφήστε το για 8-10 λεπτά και, εάν είναι απαραίτητο, ξανά εφαρμόστε τον χυμό κρεμμυδιού. Αφού φύγει ο λεκές πλύνετε ως συνήθως.

Απαλλαγείτε από οσμές?
Τα κρεμμύδια μπορούν πραγματικά να εξουδετερώσουν τις έντονες οσμές. Απλώς τοποθετήστε μισό κρεμμύδι στον χώρο που θέλετε να καθαρίσετε, αφήστε το για μερικές ώρες και στη συνέχεια πετάξτε το. Τα κρεμμύδια απορροφούν εύκολα τη μυρωδιά της μπογιάς από ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο και τις μυρωδιές από το υπόγειο ή το γκαράζ.

Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος?
Κόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι στη μέση, τρυπήστε το με ένα πιρούνι και βουτήξτε το στο νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το άλλο μισό κρεμμύδι για να σκουπίσετε τη σχάρα όταν είναι ζεστή. Τα ένζυμα του κρεμμυδιού θα απορροφήσουν τα λίπη και οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες θα απολυμάνουν τη σχάρα!

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ένα κρεμμύδι!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *