Τυρόψωμα με κίτρινα τυριά…

Τυρόψωμα με κίτρινα τυριά

Υλικά:
500 g αλεύρι
1/2 κύβος μαγιάς (ή 1 συσκευασία ξηρής μαγιάς)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
250 ml. ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας. λάδι (με άκρη)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 αυγό (το ασπράδι είναι για τη ζύμη και θα αλείψουμε με τον κρόκο)
150 γρ. Κίτρινο τυρί (τριμμένο, για πασπαλισμα)
τυρί φέτα ή / και κίτρινο τυρί

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε ένα πηγάδι στην μέση.
Διαλύστε καλά τη μαγια σε ζεστό νερό και προσθέστε τη ζάχαρη, αφήνοντάς την να “αφρώσει” για λίγο.
Προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο, το ασπραδι και το αλάτι στο αλεύρι.
Ζυμώστε μια μαλακή ζύμη (που δεν κολλάει) και χωρίστε την σε ίσες μπάλες (το μέγεθος του ροδάκινου).
Τεντώστε κάθε μια από τις μπάλες (με καλά λαδωμένα χέρια) σαν μια επίπεδη επιφάνεια.
Στο οποίο μπορούμε να τριψουμε και να πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Ρολάρετε να κλεισει σε ένα κορδόνι έτσι ώστε το γέμιση να μην φύγει και τυλιξτε να σχηματίστε ένα σαλιγκάρι.
Τακτοποιήστε όλα τα σαλιγκάρια σε χαρτί ψησίματος και αφήστε σκεπασμένα σε ζεστο μέρος – για να φουσκώσουν (μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος).
Στη συνέχεια βγάλτε τα, απλώστε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

xrysoskoufaki.gr

Τυρόψωμα με κίτρινα τυριά... 1


Πηγή