Φτιάξτε μόνοι σας την πιο light και ελαφριά πανακότα γιαουρτιού


Το Γλυκό ? Της Ημέρας:?Φτιάξτε μόνοι σας την πιο light και ελαφριά πανακότα γιαουρτιού?

Υλικά❣️

• 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
• ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σερβίρισμα❣️

3 κ.σ. μέλι
• 100 γρ. καρύδια
• μελομακάρονα τριμμένα
• φύλλα από δυόσμο

Εκτελεση❣️

• Σε ένα μεγαλο μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 6-8 λεπτά.
• Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 150γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βγαζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό . Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά .
• Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια , βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες για να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πριν τα γαρνίρουμε .
• Σερβίρουμε με μέλι, μελομακάρονα τριμμένα, καρύδια και φύλλα δυόσμου


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *