Χοιρινό λεμονάτο είχε σήμερα το μενού με πιλάφι!!…


Χοιρινό λεμονάτο είχε σήμερα το μενού με πιλάφι!!?
Για το χοιρινό μου χρησιμοποίησα:
1 κιλό κρέας το οποίο έκοψα σε κομμάτια
Κρασί λευκό για σβήσιμο
2 καρότα χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
Μανιτάρια
1 πορτοκαλί τον χυμό του
1 ή 2 λεμόνια τον χυμό τους ανάλογα πόσο λεμόνι θέλει ο καθένας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1/2 κνορ λαχανικών
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπούκοβο

Υ.Γ Μανιτάρια δεν έβαλα γιατί δεν είχα!!

Σε μία κατσαρόλα ρηχή έβαλα λάδι και το κρέας μου με το αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το τσιγαρισα να πάρει χρώμα.
Όταν ήταν έτοιμο και απ’ τις δύο πλευρές έσβησα με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαριστουν και αυτά.
Μόλις είναι εντάξει σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε λιγάκι πάλι να εξατμιστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και το μισό κνορ λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβραζει.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω νερό να βράζει με 1κ.σ βούτυρο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το άλλο μισό κνορ και τριμμένο καρότο.
Αφού βράσει προσθέτω μετά το ρύζι μου το οποίο έχω ξεπλύνει πρώτα να γίνει.
Έπειτα σε ένα μπολακι που έχω μέσα τον χυμό λεμονιού λιώνω μέσα το κορν φλαουρ και αφού είναι έτοιμο το κρέας μου και έχει τραβήξει τα ζουμια του, το βγάζω απ’ την φωτιά και προσθέτω μέσα το λεμόνι με το κορν φλαουρ που έχω μαζί και απλά κουνάω την κατσαρόλα μου να δέσει.
Eirini Kamparoudi
Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου

Χοιρινό λεμονάτο είχε σήμερα το μενού με πιλάφι!!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *