Χταπόδι με μέλι!…


Χταπόδι με ? μέλι!

Υλικά?‍?

1 μεγάλο χταπόδι (1 1/2 κιλό)
10 ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1-2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
Πιπέρι
Εκτέλεση?‍?

Καθαρίζουμε, πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε καυτή κατσαρόλα χωρίς λάδι μέχρι να τραβήξει τα νερά του. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το λάδι, χαράζουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τη ζάχαρη στο τέλος.

Έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι, το σοτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνουμε να σοταριστεί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, το βαλσάμικο, το κονιάκ, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχαριού, το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά 1 – 1/2 ώρα. Προς το τέλος αφού πάρει ο ζωμός κόκκινο χρώμα, αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή μέχρι να λιγοστέψουν τα υγρά του.

Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες!

Χταπόδι με μέλι!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *