Ψαρονέφρι με πουρέ πράσου…


?Ψαρονέφρι με πουρέ πράσου?
Υλικά
– 3 ψαρονέφρια (από 300γρ. περίπου το καθένα)
– 5 πράσα
– 2κ.σ. βούτυρο
– 1/2φλ. κρέμα γάλακτος
– 1κ.γλ. κρασί λευκό
– λίγο φρέσκο βασιλικό
Για το γαρνίρισμα:
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκατοστά. Τις πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και τις αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λευκό κρασί, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για τον πουρέ πράσου:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1/2φλ. νερό. Τα αλατίζουμε και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε μόλις βράσουν, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον βασιλικό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά και μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μοιράζουμε τον πουρέ πράσου στα πιάτα και βάζουμε επάνω στον πουρέ τις φέτες του κρέατος. Καλή επιτυχία!

Ψαρονέφρι με πουρέ πράσου... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *