Έτοιμη και η τούρτα χιονούλα!…


Έτοιμη και η τούρτα χιονούλα!

Συνταγή:
5 αυγά
135 γραμ.ζάχαρη
155 ήταν.αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις αλεύρι-βανίλια ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι(νουμ.28)
ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο σε αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
Σιρόπι:
Βράζουμε ένα ποτήρι νερού νερό με ένα ποτήρι νερού ζάχαρη χυμό μισού λεμονιού
για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:
Βράζουμε ένα λίτρο γάλα με 6 κ.σ.ζάχαρη να ζεσταθεί.
Έχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε μπολάκι και έχουμε ρίξει μέσα 6 κ.σ. κόρν φλάουρ με 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια,50 γραμ.βούτυρο και 50 γραμ.καρύδα.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον ένα πάτο στο τσέρκι.Σιροπιάζουμε με κουτάλι παντού.
Ρίχνουμε την κρέμα καυτή!Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο.Τον σιροπιάζουμε.

Σαντιγί:
Χτυπάμε ένα μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη, 2 κ.σ.γάλα φρέσκο.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 50 γραμ.καρύδα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά.
Τέλος βάζουμε τη σαντιγί γύρω και πλάγια από το γλυκό.
Ρίχνουμε και καρύδα πάνω πλάγια και διακόσμηση κερασάκια.
Καλή επιτυχία!!!

ελενη τσιουκανη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Έτοιμη και η τούρτα χιονούλα!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *