Αγγλική πίτα του βοσκού…


?Αγγλική πίτα του βοσκού?
Υλικά
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 καρότα ψιλοκομμένα
– 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– 1φλ. αρακά
– 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή βοδινό
– 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
– 1φλ. ζωμό λαχανικών
– 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
– αλάτι
– πιπέρι
– 3κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τον πουρέ:
– 1,5 κιλό πατάτες
– 1φλ. γάλα φρέσκο
– 1κ.σ. βούτυρο
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και τον αρακά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά να λαδωθούν καλά τα λαχανικά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον κιμά. Μόλις καβουρδιστεί το κρέας και αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, γιατί ο ζωμός είναι ήδη αλμυρός. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς και να πιεί τα υγρά του. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε άφθονο νερό. Μόλις μαλακώσουν πολύ, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Λίγο – λίγο προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές, χωρίς σβόλους. Βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα τον κιμά, καλύπτουμε με τον πουρέ και στρώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, να σφίξει η πίτα και να ροδίσει από πάνω. Καλή επιτυχία!

Αγγλική πίτα του βοσκού... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *