Αγκινάρες α λα πολίτα…


Αγκινάρες α λα πολίτα

10 αγκινάρες
2 φλυτζάνια λάδι
1/2κιλό πατάτες μικρές
15 κρεμμυδάκια μικρά ολόκληρα
3 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
2 – 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
2 – 3 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με λίγο αλάτι και λεμόνι (για να μη μαυρίσουν), καθαρίζετε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και τα ρίχνετε σε άλλη κατσαρόλα με νερό. Ετοιμάζετε και όλα τα άλλα υλικά. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα ολόκληρα και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν λίγο (να μην ξανθήνουν). Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, τα καρότα και τον άνηθο και αφήνετε να βράσουν 10′ λεπτά. Ρίχνετε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό ενός έως ενάμιση λεμονιού (τα υπόλοιπα λεμόνια θα χρησιμοποιηθούν για να τρίψετε τις άγκινάρες κατά το καθάρισμα) και αφού πάρουν βράση, ρίχνετε τις πατάτες όλόκληρες, καλά πλυμένες και τοποθετείτε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια προς τα πάνω. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε το φαγητό με λαδόχαρτο, που το κόβετε στρογγυλό στο μέγεθος της κατσαρόλας και του ανοίγετε στο κέντρο μια τρύπα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα (οι αγκινάρες πρέπει να σκεπάζονται σχεδόν από το νερό) και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μια ώρα περίπου και να μείνει με το λάδι του.

Αγκινάρες α λα πολίτα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *