Αλμυρά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Ότι πρέπει για τις απογευματινές λυγούρες…


Ότι πρέπει για τις απογευματινές λυγούρες
??

Αλμυρά κουλούρια Θεσσαλονίκης…

500-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο (το λιώνουμε)
250 γρ. Κασέρι πικάντικο ή Γραβιέρα
2 σακ. Σουσάμι

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, με την ζάχαρη και την μαγιά… αφήνουμε για 1-2 λεπτά… προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλεύρι και το αλάτι… ανακατεύουμε….ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, από το τυρί κρατάμε μια χούφτα και προσθέτουμε το υπολοιπο…. ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, μαλακή ζύμη… σκεπάζουμε με 1-2 πετσέτες και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει… σε ένα ταψάκι Ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε και το σουσαμι…. ανακατεύουμε…
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε ισα μπαλάκια, φτιάχνουμε μπαστούνια, τα ενώνουμε, τα βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι και από τις 2 πλευρές… τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου…
Η δόση αυτή βγάζει 10 κουλούρια ανάλογα το μέγεθος…

Ομαδα”Χρυσές Συνταγές”

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Αλμυρά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Ότι πρέπει για τις απογευματινές λυγούρες... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *