ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΙΦΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙ…


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΙΦΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ:
500 γραμμαρια αλευρι για πιτες,
1/2 κουτ.γλυκου αλατι,
3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
χυμος απο 1/2 λεμονι,
1-2 φλυντζανια τσαγιου χλιαρο νερο!

ΓΕΜΙΣΗ:
500 γραμμαρια ψιλοκομμενο καρυδι,1 κουταλακι του γλυκου αναμικτο κανελογαρυφαλλο!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!! ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: ΜΕΛΙ!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι,την ζαχαρη το λεμονι το λαδικαι ριχνουμε σιγα σιγα το νερο! Χωριζουμε την σφιχτη ζυμη σε 5 μπαλες!
Ανοιγουμε καθε μπαλα σε λεπτο φυλλο.
Κοβουμε λωριδες και τοποθετουμε στην καθε λωριδα γεμιση το κλεινουμε και το στριφογυρναμε!
Τηγανιζουμε τις πιτες σε αφθονο λαδι και τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι!
Σερβιρουμε ζεστες περιχυνοντας τες με μπολικο μελι!!

από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΙΦΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *