Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου…


?Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου?
Υλικά
– 4 μπουτάκια κοτόπουλου
– 2 κεφάλια σκόρδο χωρισμένα στις σκελίδες με τη φλούδα
– ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
– 1 λεμόνι σε λεπτές λωρίδες
– 2-3κ.γλ. φλούδες τσίλι ξερές
– 1-2κ.γλ. σπόροι κύμινο
– 1 φύλλο δάφνης
– 200ml λευκό γλυκό κρασί
– λίγο μαίντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σκορπάμε τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μεγάλο ταψί και ακουμπάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου επάνω. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σκορπάμε τις λωρίδες του λεμονιού, τις φλούδες τσίλι, το κύμινο και το φύλλο δάφνης. Περιχύνουμε με το κρασί, με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεππά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Το μυστικό της συνταγής: Η μεγάλη ποσότητα του σκόρδου που χρησιμοποιούμε στη συνπαγή δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Είναι το μικρό μυστικό που δίνει υπέρoχη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Καλή επιτυχία!

Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *