ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ !! ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ Τ…


ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ !! ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml): 6 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,1 ποτηρι γαλα φρεσκο,1 ποτηρι σπορελαιο, 1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 φακελακι μπεικιν παουντερ,1 βανιλια,1 φακελακι μαστιχα αλεσμενη σε σκονη!!!!!
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν!
Ριχνουμε σιγα-σιγα εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια-μαστιχα! Βουτυρωνουμε το ταψι(30) και ριχνουμε το μιγμα!Το ψηνουμε στους 180 β προθερμ. αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!
ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι! ΚΡΕΜΑ:Υλικα :1 λιτρο γαλα φρεσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλευρι,1 βανιλια,2 κ.σ. βουτυρο,1 ποτηρι σαντιγυ χτυπημενη!
Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη και ριχνουμε το μιγμα(γαλα-κορν φλαουερ-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο ανακατευουμε! Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειος την αφρατευουμε με το μιξερ!Ριχνουμε απαλα την σαντιγυ μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ!Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι!Πασπαλιζουμε με κανελα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγυ!

ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ !! ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ Τ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *