Βελούδινο Παγωτό Cheesecake…


Βελούδινο Παγωτό Cheesecake

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που λίγο πολύ, όλοι το έχουμε δοκιμάσει και όλοι το γνωρίζουμε. Είναι ένα κρεμώδες γλυκό, με βάση απο μπισκότο και έχει ως βασικό συστατικό το τυρί κρέμα. Αυτή η παραλλαγή σε παγωτό, προήλθε απο την ανάγκη που ένοιωσα, σαν όλες οι μαμάδες, να προσφέρω στα παιδιά μου κάτι έξω απο τα συνηθισμένα. Αν σας αρέσουν τα γλυκόξινα, θα το λατρέψετε!!!!

Υλικά
2 λίτρα
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φυτική σαντιγύ (μόρφατ, αρλα κλπ)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
1/2 του ποτηριού φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ ξινά, μειώστε το στο 1/3)
λίγη βανίλια
5-6 μπισκότα τύπου digestive, λεπτοαλεσμένα
1 κουτί έτοιμη σως μαυροκέρασο ή σμέουρο με ολόκληρα φρούτα
Εκτέλεση
Κτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την σαντιγύ, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις το πάρει όλο, δυναμώνουμε την ταχύτητα και κτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Σ’αυτό το διάστημα, ρίχνουμε στο μίγμα τη βανίλια.
Όταν τελειώσουν τα 5 λεπτά, ρίχνουμε τελευταίο το χυμό λεμονιού. Βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως και σταματάμε το μίξερ.
Σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, απλώνουμε πρώτα μια λεπτη στρώση απο την σως φρούτου (το 1/3 του κουτιού περίπου), το μισό απο το τριμμένο μπισκότο κι απο πάνω την μισή απο την κρέμα. Ξανά 1/3 σως φρούτου, το υπόλοιπο μπισκότο και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με το τελευταίο 1/3 απο την σως, που την σκορπάμε ακανόνιστα πάνω απο το παγωτό μας.
Κλείνουμε το δοχείο, το τυλίγουμε σε βουτυρόκολλα και όπως είναι το βάζουμε σε ναΰλον σακούλα του σουπερμάρκετ, την δένουμε και μετά τοποθετούμε το “πακέτο” στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες(ή όλο το βράδυ).

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλο αυτό το “φάσκιωμα” του δοχείου πριν μπει στην κατάψυξη, γίνεται για να μείνει το παγωτό μας βελούδινο και να μην πιάσει πάγο. Διατηρείται στην κατάψυξη για 15 ως 20 μέρες, αλλά όσο πιο φρέσκο καταναλωθεί, τόσο το καλύτερο. Κάθε φορά που θα το βγάζουμε για να σερβίρουμε, θα το ξανατυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο για να το βάλουμε πίσω στην κατάψυξη.

Victoria Lasetta

Βελούδινο Παγωτό Cheesecake... 1
Βελούδινο Παγωτό Cheesecake... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *