ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!…


ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!

Χορτοπιτάκια με σέσκουλα ,μάραθο, άνηθο και πράσα , οι γνωστές μας βρουβόπιττες !!!Οι αγαπημένες μου χορτόπιτες της Κρήτης !!!!Στην Κρήτη οι πίττες είναι κυρίως πιτάκια που ψήνονται στο τηγάνι!!
Προετοιμασία για τα σέσκουλα:
Πλένουμε πολύ καλά τα σέσκουλα, ξεχωρίζουμε τα λευκά βλασταράκια του κορμού τους από το πράσινο φύλλωμα!!!
Κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια το λευκό μέρος καθαρίζοντας τις ίνες!!!
Κόβουμε και τα πράσινα φύλλα σε μικρά κομμάτια!!!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και όταν βράσει προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα κομματάκια του λευκού μέρους, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά!!!Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά!!!
Ξεβγάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε καθαρό νερό και βράζουμε για δύο με τρία λεπτά τα πράσινα φύλλα!!!Τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν!!!
Πλένουμε καλά καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα καλά καλά να μαραθούν ακολούθως προσθέτουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύοντας τα αφήνουμε να τσιγαριστούν!!!!Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο αν σας αρέσει!!!Προσθέτουμε το μάραθο και τον άνηθο!!!Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι εντάξει στο αλάτι,αν είναι μαγειρεμένα και αν μας ικανοποιεί η γεύση!!!Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους!!!
Τώρα είναι έτοιμη η γέμιση μας για τις χορτόπιττες!!!!!!
Υλικά για τη ζύμη:
Ένα φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρακί
Το χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Ελάχιστο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για πίττες ή για φύλλο, όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.Όλα τα υγρά μαζί και το αλάτι , σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάντα , ζυμώνουμε απαλά να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό!!! Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη και μία πετσέτα!!!Εγώ χρησιμοποιώ το αλεύρι για πίττες της 《κρητικής παράδοσης 》!!!
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας νεσεστέ, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια και γεμίζουμε με όποια γέμιση επιθυμούμε!!!
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να τηγανιστούν καλά, να χρυσαφίσουν χωρίς να μαυρίσουν!!!🌹❤🌷Τολμήστε το!!!Υπέροχο φύλλο, τραγανό, αέρινο και πολύ νόστιμο!!!
Καλό μας απόγευμα!!🌺🌹🌷❤💁‍♀️

ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!... 1
ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!... 2
ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!... 3
ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!... 4
ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΤΕΣ!!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *