ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ χωρίς φύλλο…


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ χωρίς φύλλο
Υλικά:
1lt γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Φλούδα και ξύσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας (εγώ έβαλα δύο βανιλίνες)
Για σερβίρισμα: Άχνη ζάχαρη, κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (ή βανιλίνες) και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη φλούδα. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
? Μια συνταγή από τη χρυσοχέρα κυρία Elena Psillia . Την ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη, πεντανόστιμη συνταγή της!!!

Eleni Kalantzi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ χωρίς φύλλο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *