Γεμιστά με κιμά πεντανόστιμα…


Γεμιστά με κιμά πεντανόστιμα

Υλικά συνταγής
5 ντομάτες ώριμες
5 πιπεριές πράσινες (ή ανάμεικτες με κόκκινες και πορτοκαλί)
250 γρ. ρύζι γλασέ
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα, το σοτάρισμα και το πασπάλισμα
400 γρ. χυμό ντομάτας
150-200 ml χλιαρό νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις. Με ένα κουτάλι καθαρίζετε τη σάρκα από τις ντομάτες, τη ρίχνετε στο multi και της πολτοποιείτε. Τα σπόρια από τις πιπεριές απλώς τα αφαιρείτε με το χέρι (αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο multi).
Στη συνέχεια, κόβετε λίγο από την κάτω μεριά των λαχανικών, όσο χρειάζεται για να μπορέσουν να σταθούν, και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί διαστάσεων 26×30 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πολτό από τη φρέσκια ντομάτα, το ρύζι, τα μυρωδικά, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά.
Μετά τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και το πράσο, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε καλά, μέχρι να καραμελώσουν. Ύστερα, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύετε τρίβοντάς τον στην βάση της κατσαρόλας και μαγειρεύετε για άλλα 2 λ.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς, τον αδειάζετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να αναμιχθεί. Πασπαλίζετε τα λαχανικά σας με λίγο ελαιόλαδο και τα γεμίζετε με τη γέμιση μέχρι τα ¾. Σκεπάζετε τα λαχανικά με τα καπάκια τους και ότι γέμιση περισσέψει τη βάζετε μέσα στο ταψί διάσπαρτα.
Προσθέτετε στο ταψί λίγο λάδι, χλιαρό ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό, αλάτι και πιπέρι και τυλίγετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα γεμιστά σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 30 λ. Τα τελευταία 15 λ ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να “σταθούν” για 10 λ και μετά τα σερβίρετε.

Τip: Όταν σοτάρετε τον κιμά, φροντίζετε να εξατμισθούν όλα τα υγρά του. Μην φοβηθείτε αν είναι στεγνός, θα πάρει υγρασία από τη σάρκα της ντομάτας.

sintayes.gr

Γεμιστά με κιμά πεντανόστιμα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *