Γεμιστή γαλοπούλα…


?Γεμιστή γαλοπούλα ?
Υλικά
– 1 γαλοπούλα 4 με 4 1/2 κιλών (τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
– 350γρ. κιμά
– 1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
– 200γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
– 200γρ.δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 πράσινο μήλο τριμμένο στον τρίφτη
– 100γρ. ρύζι καρολίνα
– 3-4κ.σ. λάδι
– 1 ποτηράκι κονιάκ
– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1κ.γλ. κοφτό κανέλα και γαρίφαλο (μαζί)
– αλάτι
– λάδι για την επάλειψη της γαλοπούλας
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, τον κιμά και τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με τα υπόλοπα υλικά της γέμισης (τα κάστανα, τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα, το τριμμένο μήλο, το ρύζι, τον άνηθο, την κανελα – γαρίφαλο και το αλάτι). Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά της γαλοπούλας και τη ράβουμε με βαμβακερή κλωστή. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί (κατά προτίμηση σκεπαστό), την αλείφουμε με λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τη βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 2 ώρες. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Κάθε τόσο περιχύνουμε τη γαλοπούλα με τα υγρά που μαζεύονται στο ταψί. Καλή επιτυχία!

Γεμιστή γαλοπούλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *