Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου …Ελαφρύ νοστιμότατο φαγάκι που αν το γευτείτε θα το ξαναφτιάξετε…!!!
Θα χρειαστουμε 1 κιλο κιμά και θα προσθεσουμε:
1 κουταλιά φρυγανιά
3-4 κουταλιες ρυζι γλασέ
Αλατι πιπέρι
1 αυγό
Ανηθο μαϊντανό
1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο
2 κουταλιες λάδι.
Πλαθουμε κεφτεδακια και τα αλευρωνουμε.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό 5 ποτήρια λιγο λαδι αλατι πιπερι και 1 καρότο κομμένο φέτες.. Αφηνουμε να βρασει και ριχνουμε τα κεφτεδακια+μια κουταλιά ρυζι.
Οταν βράσουν (δυνατά στην αρχή μετα αφηνουμε να σιγοβράσει) χτυπαμε αυγολέμονο με τον εξής τρόπο:
Βαζουμε στο σεικερ 1 αυγό +το χυμο 1μιση λεμονιου και χτυπαμε καλά. Προσθετ. λιγο καυτό ζουμακι και το ριχνουμε στην κατσαρολα κουνωντας τη.. Κλεινουμε με το καπακι για 5 λεπτα και σερβίρουμε…
Ρούλα Λύρου ..ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
0 Σχόλια