Δεν έχω λόγια γι’αυτό το κέικ…


Δεν έχω λόγια γι’αυτό το κέικ ? ?
Θα προχωρήσω σε υλικά και εκτέλεση για να επισπευσω τη χαρά και στο δικό σας ουρανίσκο ❤️
Εγώ το έφτιαξα χωρίς μίξερ με ένα μόνο αυγογδαρτη, αν θέλετε όμως μπορείτε και με μίξερ χειρός?
➡️Υλικά
500γρ φαριναπ , 1κ.γ σόδα , 1 κγ μπεικιν, 1κγ μαχλεπι, ξύσμα από 1 πορτοκαλι , 150ml χυμός πορτοκαλιού, 1 Ζαχαρουχο+ 1 γεμάτο κουτί νερό από το Ζαχαρουχο, 200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη, 3 μεγάλα αυγά ή 4 μικρά, 2 βανιλιες ή 1κγ εκχύλισμα, 100γρ τρούφα
▪️Επικάλυψη
100γρ κουβερτουρα, 100ml κρέμα γάλακτος φυτική
➡️ Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινιζω αλεύρι, μπεικιν και σε ένα δεύτερο ανακατεύω το βούτυρο (αφού το ζεστάνω ελαφρώς) με το Ζαχαρουχο . Συνεχίζω προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν . Προσθέτω και τις βανιλιες, το ξύσμα , το μαχλεπι και στο χυμό ρίχνω τη σόδα και τα προσθέτω και αυτά στο μίγμα.Ριχνω και το ένα κουτάκι με νερό και σταδιακά ρίχνω το αλεύρι στο μίγμα.Μολις πάρει όλο το αλεύρι προσθέτω την τρούφα και ανακατεύω ακόμα μια φορά.
Ρίχνω σε ταψί νο35(είναι μεγάλη η δόση οπότε αν θέλετε άλλη φόρμα κοιτάξτε να είναι μεγάλη) και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 αέρα για περίπου 40 λεπτά(δοκιμάστε με το μαχαίρι αν θέλει κ άλλο ψήσιμο γτ κάθε φούρνος διαφέρει).
Μόλις κρυώσει το κέικ τεμαχιζω σε ένα μπολ τη σοκολάτα και ζεσταίνω καλά την κρέμα γάλακτος. Τη ρίχνω πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύω προσεχτικά να γίνει ωραία και λεία, κάνω τρύπες με ένα μαχαίρι στο κέικ και περιχυνω.Εγω ετριψα με το χέρι λίγο καρύδι , εσείς μπορειτε να βάλετε από πάνω ότι θέλετε !!!
Βικυ Λαγοπατη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δεν έχω λόγια γι'αυτό το κέικ... 1
Δεν έχω λόγια γι'αυτό το κέικ... 2
Δεν έχω λόγια γι'αυτό το κέικ... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *