Εύκολη, γρήγορη και αλάδωτη νηστίσιμη ταχινόσουπα!…


Εύκολη, γρήγορη και αλάδωτη νηστίσιμη ταχινόσουπα!

Τα υλικά που θα χρειστείτε για την Παρασκευή είναι επίσης απλά: 1 ποτήρι κατεψυγμένα ψιλοκομμένα λαχανικά φασολάκι, αρακάς, πατάτα, καρότο ή και φρέσκα αν προτιμάτε. 3 κουταλιές σούπας βρώμη σε νιφάδες (κουάκερ), αλάτι, πιπέρι, άνηθο, 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ταχίνι, 3κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού.

Πώς την φτιάχνουμε:

Βάζουμε τα κατεψυγμένα ή τα φρέσκα λαχανικά με κρύο νερό να βράσουν.

Αν θέλουμε το κουάκερ να χυλώσει πολύ, το προσθέτουμε με το που αρχίζει το νερό να ζεσταίνεται, πριν βράσει, και ανακατεύουμε καλά. Στην περίπτωση που θέλουμε το κουάκερ να χυλώσει λιγότερο το προσθέτουμε δεκαπέντε λεπτά αφ’ ότου βράσουν τα λαχανικά.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει συνολικά τουλάχιστον για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Καθώς τα λαχανικά βράζουν, ανακατεύουμε σε μπωλ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.

Όταν συμπληρωθούν τα 25 λεπτά αλατίζουμε το φαγητό, παίρνουμε μια κουταλιά ζωμού, χωρίς λαχανικά μέσα και τη ρίχνουμε στο μείγμα ταχινιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και τότε ρίχνουμε άλλες δυο κουταλιές. Συνεχίζουμε με αυτόν τονν τρόπο, μέχρι να φτάσουμε τις 7-8 κουταλιές ζωμού και το ταχίνι να αραιώσει. Τότε, ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, βάζουμε στο πιάτο μας επιπλέον λεμόνι.

Επίσης, οι λάτρεις των καυτερών μπορούν να προσθέσουν στο τέλος έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ακόμα και μπούκοβο!
Καλή σας επιτυχία??

Εύκολη, γρήγορη και αλάδωτη νηστίσιμη ταχινόσουπα!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *