Εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου με κιμά χωρίς μπεσαμέλ…


Εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου με κιμά χωρίς μπεσαμέλ

Υλικά

(για ταψί 28×38 cm περίπου)
18-20 λαζάνια
Για τον κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνη
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα με μειωμένα λιπαρά
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
400 γρ. σάλτσα ντομάτας (πασάτα)
1 φλιτζάνι γάλα με μειωμένα λιπαρά
Για το στρώσιμο
2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τον κιμά σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα περίπου 5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ περίπου 1΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτρια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί περίπου 30΄.
Στο τέλος προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα.
Παράλληλα σε μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄. Στο τέλος προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
Σε πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τον κιμά και απλώνουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Στρώνουμε τον μισό κιμά που μας έμεινε και 1/4 φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω ρίχνουμε 1 κουτάλα από την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε μια δεύτερη σειρά λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, 1/4 φλιτζανιού γραβιέρα και 1 κουτάλα σάλτσα.
Τελειώνουμε με μία σειρά λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και ένα φλιτζάνι γραβιέρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε 30΄ σκεπασμένο το ταψί μας και στη συνέχεια άλλα 20’ ξεσκέπαστο ή μέχρι να πάρει χρώμα.


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *