Εύκολο σπιτικό ψωμί (η βασική συνταγή)…


Εύκολο σπιτικό ψωμί (η βασική συνταγή)?

Υλικά ❣️
1 κιλό αλεύρι κίτρινο σκληρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 ml νερό χλιαρό
½ κ.τ. γλυκού ζάχαρη
1 κ.τ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση ❣️
?Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι.
?Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
?Προσθέτουμε στη λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά.
?Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
?Την ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά και την χωρίζουμε στα 3.
?Πλάθουμε με τα χέρια μας τρία καρβέλια και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
?Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1,5 ώρα.
?Βρέχουμε τα καρβέλια ελαφρώς, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά!
Καλή Σας ❣️ Επιτυχία

Εύκολο σπιτικό ψωμί (η βασική συνταγή)... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *