Ζαμπονοτυροπιτακια…


Ζαμπονοτυροπιτακια

1100 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Γέμιση
200 γρ. τυρί τριμμενη φετα
300γρ τυρι τριμμενο μοτσαρελα ή γκουντα
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι
Λιγη ριγανη
1 ντοματα ψιλοκομμενη
1 πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
8 φετες ζαμπον ή λουκανικακια ψιλοκομμενα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για την γεμιση βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα μπωλ κ τα ανακατευουμε καλα κ μολις γινουν ενα μειγμα την
σκεπαζουμε κ την βαζουμε στο ψυγειο.
Μολις φουσκωσει η ζυμη την ζυμωνουμε ελαφρως κ κοβουμε μπαλιτσες στο μεγεθος μπανταρινιου τις ανοιγουμε με ενα πλαστη κ βαζουμε με ενα κουταλακι του γλυκου μια γενναια δοση στη μεση σε καθε ζυμαρακι.Στην συνεχεια κλεινουμε πιανοντας σαν πιετουλες γυρω γυρω κ παταμε λιγο στο τελειωμα κ υστερα το παταμε προς την μεση κ βαζουμε την κ καθε μπαλιτσα αναποδα απο κει που καναμε το κλεισιμο για να μην μας ανοιξουν.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 20 λεπτα.
Καλη επιτυχια καλη απολαυση

Niki Vogiatzi-Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

Ζαμπονοτυροπιτακια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *