Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ…


?Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ ?
Υλικά
– 2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+50γρ. για τα σύκα)
– 6 αυγά
– 250γρ. ζάχαρη
– 250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
– 200γρ. ξερά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
– 1 φακελάκι τσάι της προτίμησής μας
– 70ml. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κονιάκ, το φακελάκι του τσαγιού και τα σύκα. Καλύπτουμε με χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι τα σύκα να απορροφήσουν το περισσότερο υγρό και να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ντύνουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χεριού το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά τα 300γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε τα σύκα από τα υγρά και τα σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με τα 50γρ. αλεύρι. Τινάζουμε καλά για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα όπου το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία!

Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *