Κέικ τριαντάφυλλο…


?Κέικ τριαντάφυλλο ?
Υλικά
Για την ζύμη:
– 500γρ. φαρίνα
– 250γρ. βούτυρο
– 2φλ. ζάχαρη
– 4-5 αυγά
– 1/2φλ. χυμού πορτοκαλιού
– 1/2φλ. γάλα
– ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το γλάσο:
– 250γρ. κουβερτούρα
– 250γρ. άσπρη σοκολάτα
– 2-3κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει, για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και σταδιακά προσθέτουμε τη φαρίνα, ανακατεύοντας το μείγμα και μετά ανακατεύουμε και εμείς με μια σπάτουλα το μείγμα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Βουτυρώνουμε τη φόρμα τριαντάφυλλο και σε αυτή τοποθετούμε το μείγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή πάνω κάτω για 45 λεπτά. Για το γλάσο: Με την μέθοδο μπέν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού λιώσουν ρίχνουμε σε αυτές το λάδι. Αν χρησιμοποιήσουμε άσπρη σοκολάτα αντί για κουβερτούρα δε θα βάλουμε λάδι. Τέλος, περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο κουβερτούρας και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Κέικ τριαντάφυλλο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *