ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ | ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ…


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ | ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Ποιος δεν αγαπά τα καλαμάρια;

Τα υλικά είναι για 1 μερίδα (για κάθε δεύτερη μερίδα πολλαπλασιάζουμε όλα τα υλικά)

400 γρ. καλαμαράκια (μεσαία) κτψ
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρικής
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση:

Σε σουρωτήρι βάζουμε τα καλαμαράκια μας να ξεπαγώσουν κι ύστερα τους ρίχνουμε τη σόδα ανακατεύοντας να πάει παντού. Η σόδα είναι απαραίτητη καθώς μας εξασφαλίζει ότι τα καλαμαράκια μας θα γίνουν μαλακά γι’αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραληφθεί αυτό το βήμα. Αφήνουμε με τη σόδα τα καλαμαράκια για 1 ώρα κι ύστερα τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό πολύ καλά. Περιμένουμε να στραγγίξουν από τα περιττά υγρά μέσα στο σουρωτήρι τους.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχή -κατά προτίμηση- λαμαρίνα του φούρνου και το ραντίζουμε παντού με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνου στους 220 βαθμούς με αέρα.
Σε μπολ βάζουμε μια ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς (σχεδόν 1/2 φλιτζάνι για αρχή) και βουτάμε ένα-ένα τα καλαμαράκια μας να κολλήσει παντού η φρυγανιά. Κάθε καλαμαράκι που ετοιμάζουμε το βάζουμε στρωτά πάνω στη λαδόκολλα χωρίς να κολλάει το ένα με το άλλο. Εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε επιπλέον φρυγανιά στο μπολ.
Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία ραντίζουμε πάνω από τα παναρισμένα καλαμαράκια λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε στον αερόθερμο φούρνο διατηρώντας την ίδια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα και κάνουν κρούστα. Εάν τα καλαμαράκια μας είναι χοντροκομμένα τότε καλό είναι μόλις η πάνω πλευρά τους χρυσαφίσει, να βγάλουμε το ταψί με προσοχή και να τα γυρίσουμε με τσιμπίδα από την άλλη πλευρά συνεχίζοντας το ψήσιμο λίγο ακόμα.
Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με χυμό λεμονιού κι αλάτι! Απολαμβάνουμε ζεστά!
Καλή σας όρεξη!

Μαριφάνη

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ | ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *