Καλιτσουνια Σητειακα !!!!!
Ζύμη: 1κιλο αλεύρι .4 αυγά , 1,1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 γιαούρτι πρόβειο, λίγη μαστίχα. Προζύμι 300 γρ.
Γέμιση: 1 κιλό μυζήθρα τριμμένη ( ανάλατη )
1κουταλια μέλι θυμαρίσιο, 1 1/4 ποτήρι ζάχαρη,
1 αυγό, 1 βανίλια 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα.
Εκτέλεση ετοιμάζουμε το προζύμι όταν φουσκώσει βάζουμε μέσα τα υλικά . Ζυμωνουμε μια μαλακιά ζύμη , αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 ‘περιπου και ανοίγουμε φύλλο με ένα κουπ ατ
Κόβουμε στρογγυλά φύλλα στο κέντρο βάζουμε με κορνε τη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο.
Μυζήθρα : (την τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας ) βάζουμε το αυγό, το μέλι την ζάχαρη βανίλια και κανέλα ανακατεύουμε καλά ..
Ψήνουμε στους 180°© για 20 λεπτά.
Κατερίνα Μαζονακη
ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
0 Σχόλια