ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!…


ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!
#Σαν Ξανθιώτισα ,είπα να σας φτιάξω ένα από τα πιο αγαπημένα μου και ξακουστά γλυκά της ιδιαίτερης Πατρίδας μου!
ένα αποτυχημένο ή κανονικό κέικ ,τσουρέκι ή βασιλόπιτα,ακόμα και μπισκότα!

Υλικά :
800gr τριμμένο κέικ ή τσουρέκι ή βασιλόπιτα,ή μπισκότα !
Εγώ σήμερα έβαλα βασιλόπιτα- τσουρέκι , γιατί η γεύση που τους δίνει είναι μοναδική!!
1 κούπα ωμά χοντροκομμένα καρύδια
2 κσ κακάο
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
150 γρ Βούτυρο ή βιτάμ λιωμένο
Μισό φλ.τσ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού (έβαλα σιρόπι από γλυκό άγριο σύκο-ορνός)
Για επικάλυψη:
350-400 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα μαύρη
3 κσ σπορέλαιο
Για διακόσμηση:
70-80 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
2-3 κγ σπορέλαιο
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια!
Συνεχίζουμε με το σιρόπι ( μπορούμε να συνδυάσουμε και 2 διαφορετικές γεύσεις σιροπιού) και το λιωμένο βούτυρο !
Ανακατεύουμε καλά και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα!
Θέλουμε ένα μείγμα υγρό σαν λάσπη, να μπορούμε όμως να το πλάθουμε !
Να είναι μαλακό προς σφιχτό, και παράλληλα αφράτο!
Πάνω σε ξεχωριστές λαδόκολλες τοποθετούμε το μείγμα , χωρίζοντας το σε δύο ή τρία μπαστούνια ,τυλίγοντας τα σε ρολό μέσα στην λαδόκολλα ,πιέζοντας τα με τα χέρια μας!
Τοποθετούμε το κάθε ρόλο μέσα σε μεμβράνη και το κλείνουμε σαν καραμέλα!
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ να παγώσουν καλά !
Μπορούμε σε αυτή την φάση να τα αφήσουμε και μήνες στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε σταδιακά τις καριόκες μας ,όποτε τις χρειαζόμαστε!
Στην συνέχεια σε μπεν μαρί λιώνουμε ξεχωριστά την λευκή και την μαύρη κουβερτούρα !
Την μαύρη την τοποθετούμε σε ένα μπωλ!
Την λευκή σε ειδικό σκεύος σιλικόνης ,τύπου σύριγγα,για να τις διακοσμίσουμε στο τέλος!
Βγάζουμε από την κατάψυξη τα μπαστουνάκια μας και τα κόβουμε σε φέτες ,μετρίου πάχους , το καθένα !
Βουτάμε την κάθε φετούλα στην λιωμένη μαύρη σοκολάτα!
Τις βγάζουμε με 2 πηρούνια ,αφού τις στραγγίσουμε καλά και τις ακουμπάμε σε ταψί , πάνω σε λαδόκολλα !
Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα , διακοσμούμε ,κάνοντας σχέδια με την λιωμένη λευκή σοκολάτα!
Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει τελείως η σοκολάτα !
Βγάζουμε από το ψυγείο και τυλίγουμε την κάθε μια φετούλα σε αλουμινόχαρτο ή σε μεμβράνη ! Τις διατηρούμε στην κατάψυξη!
Ξεπαγώνουμε κάθε φορά την ποσότητα που θέλουμε , 5 λεπτά πριν σερβίρουμε!

Margarita Kariwtou- Κουταλίτσα

ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!... 1
ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!... 2
ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!... 3
ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!... 4
ΚΑΡΙΟΚΕΣ!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *