ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!…


ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!

Γιατί έξω έχει αέρα, συννεφιά και βροχή !!!Το κέρασμα του απογεύματος με ζεστό ζεστό αχνιστό καφεδάκι !!!Κέικ μανταρινιου!!!! Αφράτο , βελούδινο με υπέροχη γεύση !!!Με μανταρίνια από την αυλή μας!!!Μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού μας με την καρδιά μας γεμάτη συναισθήματα!!!Καλό απόγευμα!!!.
Γράφω τη συνταγή φίλοι μου όπως ακριβώς τη φτιάχνω εγώ!!!.
Υλικά :
5 μεγάλα αυγά
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλυτζανιου τσαγιού χυμό μανταρινιου
3/4 του φλυτζανιου τσαγιού γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 /2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κρεμόριο ( το βρίσκεις στα φαρμακεία ή στην Ευρυπιδου ή στους φούρνους ),αν δεν έχετε δεν πειράζει!!!
3 σταγόνες βανίλια υγρή (εγώ βάζω εκχύλισμα φυσικής βανίλιας και γι’αυτό βάζω τόσο λίγη. Αν βάλετε αυτή την υγρή βανίλια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ θα βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού)
Ξύσμα από 5 μεγάλα μανταρίνια ή όσο σας αρέσει!!
500 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση της συνταγής:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο και το ελάχιστο αλάτι να γίνει μαρέγκα, όχι πολύ σφικτή. Η μαρέγκα γίνεται καλύτερη όταν τα ασπράδια είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!!
Κρόκους μαζί με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, όταν ασπρίσουν προσθέτω λίγο λίγο το μαλακωμένο βούτυρο, όταν τελειώσει το βούτυρο συνεχίζω 2 λεπτά το χτύπημα για να αφρατέψει το μείγμα μας!!
Ακολούθως προσθέτω τα υγρά και το αλεύρι, λίγο αλεύρι, κουταλιά κουταλιά, λίγο γάλα ,λίγο χυμό μανταρινιου!Τέλος προσθέτω τη βανίλια και το ξύσμα μανταρινιου εξακολουθώ να χτυπώ στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας καλά καλά και σταματάω το μίξερ!! Τώρα με αργές και απαλές κυκλικές κινήσεις αναμειγνυω τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα, σιγά σιγά να μην πέσει η μαρέγκα !!Ενσωματώνεις κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα. Οι φυσαλίδες του αέρα θέλουμε να ισομοιραστούν και να φυλακιστούν μέσα στο λιπαρό μείγμα. Αν κάνεις απότομες κινήσεις, θα βρίσκουν διεξόδους και το κέικ δεν θα φουσκώσει όσο θέλουμε.
Όταν τελειώσουμε , ρίχνουμε το μείγμα μας στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας( εγώ βουτυρωνω και αλευρώνω τη φόρμα πρίν αρχίσω να φτιάχνω το γλυκό και τη βάζω στο ψυγείο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα!!Καλή επιτυχία!!!

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!... 1
ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *