Κεφτεδάκια…


Κεφτεδάκια 😉😊
Ποιό είναι το μυστικό όμως για να πετύχουμε τη τέλεια συνταγή; Το ούζο κρύβεται πίσω από τα αφράτα, μυρωδάτα κεφτεδάκια.

Υλικά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
από ελιά
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
30 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο)
30 γρ. ούζο
60 ml ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
80 ml ελαιόλαδο
40 γρ. μουστάρδα
1 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Το αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε με το μείγμα τα κεφτεδάκια , τα αραδιάζουμε στο ταψί για πιο υγιεινά και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.

Σάλτσα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια , με πατάτες τηγανιτες και χωριάτικη σαλάτα.😋😋

Μια άλλη εναλλακτική είναι αραβικές πίτες κ πράσινη σαλάτα 🥗 😉😋
Ότι τραβάει η όρεξη σας!

Κεφτεδάκια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *