Κοκορέτσι στο φούρνο…


?Κοκορέτσι στο φούρνο?
Υλικά
– 1 μέτρια κατσικίσια συκωταριά
– 4 σκέπες (μπόλιες)
– 2 αυγά + 1 κρόκος
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
– ξύδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την αφήνουμε να στραγγίσει στο τρυπητό. Πλένουμε επίσης πολύ καλά τη σκέπη και τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι να μείνει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τη συκωταριά σε κυβάκια. Βάζουμε και λίγα ψιλοκομμένα γλυκάδια αν θέλουμε. Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με την κομμένη συκωταριά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, μία – μία τις κουταλιές, γιατί θέλουμε να μην έχει πολλά υγρά όχι όμως να γίνει σφιχτή. Βγάζουμε τη σκέπη από το νερό με το ξύδι, τη στεγνώνουμε προσεκτικά και την ανοίγουμε πάνω σε ένα δίσκο. Ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα του μίγματος και προσεκτικά διπλώνουμε τη σκέπη (όπως διπλώνουμε το ντολμαδάκι) πρώτα τα πλαϊνά και μετά το πάνω και το κάτω μέρος. Βάζουμε στο ταψί με το δίπλωμα από κάτω. Επαναλαμβάνουμε και για το 2ο ρολό. Αλείφουμε τα ρολά με κρόκο αυγού και αφού ρίξουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Κάθε μισάωρο ελέγχουμε τα ρολά και τα βρέχουμε με ένα πινέλο που βουτάμε στο ζουμί τους. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, γιατί αν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε ζεστά θα διαλυθούν, και μετά τα σερβίρουμε σε πιατέλα, χωρίς το λίπος του ταψιού, κομμένα φέτες μαζί με γιαούρτι στραγγιστό που τους πάει τέλεια. Καλή επιτυχία!

Κοκορέτσι στο φούρνο... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *