Κολοκυθάκια γεμιστά με κρεμώδες αυγολέμονο…


Κολοκυθάκια γεμιστά με κρεμώδες αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

Για. 8 μεγάλα κολοκυθάκια
Κατ´αρχας καθαρίζουμε από έξω με το ειδικό εργαλείο τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε! Στην συνέχεια τα αδειάζουμε με άλλο ειδικό εργαλείο στο εσωτερικό τους

Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε 400γρ. Περίπου κιμά, τρίβουμε στο ρεντέ ένα κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε λίγο από το εσωτερικό απο το κολοκυθάκι περίπου μια μικρή φλυτζανα, μισό ματσάκι άνηθο και λιγότερο μαϊντανό ψιλοκομμένο, προσθέτεις περίπου δέκα κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα (μπορείς να βάλεις και λίγες κουταλιές πληγουρι το κάνει νόστιμο) αλάτι, μαύρο πιπέρι και ένα μικρό φλυτζανάκι ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύεις καλά και γεμίζεις τα κολοκυθάκια τα οποία αν θέλεις τα κόβεις στα δυο αν είναι μεγάλα και τα τοποθετείς όρθια στην χύτρα .

Προσθετεις τρεις φλυτζανες νερό με λίγο άλατακι και λαδάκι και Τα αφήνεις να βράσουν ακριβώς 10 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να σφυρίζει η βαλβίδα στο 2.5 και κατόπιν τα αποσύρεις από το ματι της κουζίνας

Στον πάτο της χύτρας στρώνουμε και λίγο από το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που καθαρίζουμε για έξτρα νοστιμιά και μετά τοποθετουμε από πάνω τα κολοκυθάκια

Σάλτσα αυγολέμονο.
Χτυπάμε καλά καλά ένα αυγό (πρώτα το ασπράδι και μετά το κροκάδι) στίβουμε δυο λεμόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλια νερό.

Λιώνουμε μέσα στο αυγολέμονο 2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τρεις μικρες φλυτζανες ζωμό ζεστό από το φαγητό και σε σιγανή φωτιά ρίχνουμε μέσα στο ζωμό το αυγολέμονο με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη και να γίνει μια βελούδινη σαλτσούλα

Την περιχυνουμε στα κολοκυθάκια

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Gagalidou‎ – Ntina Orfanli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά πιρουνιού!!”.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρεμώδες αυγολέμονο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *