?Κορμός σοκολάτας?
Υλικά
– 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
– 2 κουβερτούρες
– 3κ.σ. κακάο
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 3-4κ.σ. κονιάκ
– 250γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κουβερτούρα να λιώσει και στο τέλος το κακάο. Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά πάντα και προσέχουμε να μην πήξει πολύ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια με τα χέρια μας και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Αφού κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Παίρνουμε 1-2 λαδόκολλες (ή αντικολλητικό χαρτί) και αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο, για να μην φαίνεται μετά πάνω στον κορμό. Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και τυλίγουμε, δίνοντας σχήμα στον κορμό. Βάζουμε τον κορμό μας στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά τον αφήνουμε στην ψύξη. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια