Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος…


Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά συνταγής
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
Σερβίρουμε.

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *