Κουλουράκια Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά διπλή δόση και φτιαγμένα με πολλή αγάπη !…


Κουλουράκια Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά διπλή δόση και φτιαγμένα με πολλή αγάπη !!

Υλικά
400 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σούπας ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο ( ένα πέρασμα)
1.5 κ.γλυκου αλάτι
720 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για να κολλήσει το σουσάμακι :
Βάζω σε βαθύ πιάτο βάζω 200 γρ. Νερό και διαλύω λίγο μέλι!!!

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφεται. Αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί και στη συνέχεια παίρνω μπαλάκια των 100 γρ. Φτιάχνω κορδόνια τα ενώνω. Περνάω από το μείγμα με το νερό- μέλι στη συνέχεια από σουσάμακι και σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 200°C για 20 λεπτά περίπου..

Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κουλουράκια Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά διπλή δόση και φτιαγμένα με πολλή αγάπη !... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *