Κόκορας με μπύρα…


?Κόκορας με μπύρα?
Υλικά
– 1 κόκορα (1200γρ. περίπου)
– 60γρ. βούτυρο γάλακτος
– 250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
– 1κ.σ. κρεμμύδι λεπτοκομμένο
– 2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 6κ.σ. κρέμα γάλακτος
– 2κ.σ. τζιν
– 1,5 κουτιά μπύρα
– αλάτι
– πιπέρι
– πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Kόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον ροδίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστή κατσαρόλα για 30 λεπτά. Tον βγάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι. Mόλις πάρει χρώμα ξαναβάζουμε τον κόκορα, τον περιχύνουμε με το τζιν και τον φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, 2κ.σ. κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και τα περιχύνουμε με τη μπύρα. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Όταν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Aν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Καλή επιτυχία!

Κόκορας με μπύρα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *