Λεπτοκομμενο Φιλέτο κοτόπουλο…


Λεπτοκομμενο Φιλέτο κοτόπουλο
Γλασαρισμενο σε σάλτσα πορτοκαλιού !
Με κίτρινο ρύζι και σταφίδες!

Συνταγή: 2 μεριδες

4 φιλετακια κοτόπουλου
400 ml χυμό πορτοκαλιού
Λίγο θυμάρι
Πιπερι-αλατι(προαιρετικά)
Λίγο μπούκοβο
1κ.σ μουστάρδα
2κ.σ λάδι
Παπρικα-κουρκουμα(προαιρετικά)
1σκελιδα σκόρδο
Μισό ποτήρι κρασιού κρασί λευκό(προαιρετικά)
2-3 ροδελες πιπεριά κομμένες στην μέση
1 κ.σ βούτυρο προαιρετικά

Περνώ τα φιλετακια Κάι τα κόβω στην μέση!!
Βάζω 2 κ.σ λάδι σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και το σκόρδο
Και σωταρω καλά το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα το αλατοπιπερωνω!!Αν θέλω να βάλω κρασί το σβήνω με κρασί το κρέας και το αφήνω να εξατμιστεί 3-4 λεπτά καθώς ψήνεται …Αν όχι μπορώ να αντικαταστησω το κρασί με ξύδι αλλιώς τοτε προχωράω στο επενο βήμα!
Επειτα ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού
Το θυμάρι την πάπρικα και τον κουρκουμά αν βάλω και την πιπεριά και αφήνω να βράσει 15 λεπτά με κλειστό καπάκι σε δυνατή προς μέτρια φωτιά !!Μόλις δω ότι πήζει η σάλτσα του το ανοίγω και ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο (αν θέλω βιταμ)..Το βούτυρο μπαίνει για να μελωσει και να δέσει η σάλτσα περνοντας την γεύση του.Αν δεν θελω βουτυρο δεν ρίχνω βούτυρο και αφήνω να δέσει η σάλτσα χωρίς καπάκι!!!

Λεπτοκομμενο Φιλέτο κοτόπουλο... 1
Λεπτοκομμενο Φιλέτο κοτόπουλο... 2
Λεπτοκομμενο Φιλέτο κοτόπουλο... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *