Μία πάστα ταψιού-…


Μία πάστα ταψιού-
Την κερνάς σε κάθε περίσταση

Υλικά
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Γέμιση υλικά
2 φακ. Γιώτης κρέμα μιλφειγ
1320ml γάλα
Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να αφρατεψει η κρέμα

Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο

Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια.

Εκτελεση γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.

Σιρόπι υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

Στολισμα
Σαντυγι φυτική στη πράσινη συσκευασια

Κερασάκι γλασσέ
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 21 κομμάτια.

Συνταγή από κ. Theodwra Kermeniwth– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Μία πάστα ταψιού-... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *