Μαντί α λα τεμπέλικα (αν δεν έχεις χρόνο να ανοίξεις φύλλο)…


Μαντί α λα τεμπέλικα (αν δεν έχεις χρόνο να ανοίξεις φύλλο)

Υλικά:

Για τη ζύμη
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ αλεύρι
μια πρέζα αλάτι και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά περίπου.

Εγώ χρησιμοποίησα 500 γρ κοχύλια γίγας τα οποία έβρασα 5 λεπτά

Για την γέμιση
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
3 κρεμμύδια τριμμένα ή περασμένα στο multi και μισό ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά τα οποία ζυμώνουμε όλα μαζί.

Αν χρησιμοποιήσουμε δική μας ζύμη, ανοίγουμε φύλλο το οποίο κόβουμε σε τετραγωνάκια και τα γεμίζουμε όπως στη φωτογραφία στα σχόλια.
Τα κλείνουμε και στρώνουμε σε βουτυρωμένο καλά ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ροδίσουν.

Από την προηγούμενη ξέχασα να πω ότι έβρασα 2 μπουτάκια κοτόπουλο με ένα κρεμμύδι, δύο καρότα και αλατάκι για να έχω ζωμό τον οποίο θα προσθέσουμε στα ζυμαρικά μέχρι να τα σκεπάσουν, όταν θα έχουν ροδίσει.
Αν χρησιμοποιήσουμε κοχύλια δεν χρειάζεται να τα ψήσουμε στον φούρνο. Αμέσως μετά το γέμισμα προσθέτουμε τον ζωμό.
Και στις δύο περιπτώσεις ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο περίπου 160⁰C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει αλλά να μείνει και ελάχιστος ζωμός.

Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού (με σκόρδο και λίγο αλάτι).

Προσωπικά έφτιαξα λίγη σάλτσα ντομάτας στην οποία μπορείτε να προσθέσετε καυτερό της προτίμησης σας -του πάει πολύ.

Καλή όρεξη ???

Μαντί α λα τεμπέλικα (αν δεν έχεις χρόνο να ανοίξεις φύλλο)... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *