Με το που ζεσταίνονται τα πορτοκάλια και τα μπαχαρικά το σπίτι γεμίζει μυρωδιές!…


Με το που ζεσταίνονται τα πορτοκάλια και τα μπαχαρικά το σπίτι γεμίζει μυρωδιές!
Φτιάχνουμε ζεστό κρασί με πορτοκάλι και μπαχαρικά❣️
Τις κρύες μέρες του χειμώνα γεμίζει τις κούπες ζεστασιά και κάνει την κουζίνα να μυρίζει… γιορτή!
Ο κρύος καιρός τα… τραβάει τα ζεστά ποτά. Είναι πολλά τα ενισχυμένα με αλκοόλ ροφήματα και τα κοκτέιλ που μπορεί να ετοιμάσει κανείς αυτή την εποχή, το ζεστό αρωματικό κρασί, όμως, παραδοσιακό ποτό του χειμώνα και των γιορτών, γλυκόπιοτο, θερμαντικό, είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή!

Μπορείτε να το φτιάξετε οποιαδήποτε μέρα θέλετε μια δόση γιορτινής ζεστασιάς. Είναι πολύ εύκολο! Για 4 με 6 φλιτζάνια: θερμαίνετε σε ένα μεσαίο σκεύος, 3/4 του φλιτζανιού νερό, 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη και την φλούδα ενός μικρού πορτοκαλιού και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε και τον χυμό μισού πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 5 καρφάκια γαρίφαλου και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Μετά από 5 λεπτά προσθέτετε 750 ml (ένα μπουκάλι) ξηρού κόκκινου κρασιού.

Το σερβίρουμε είτε σε κούπες είτε σε γυάλινα ποτήρια!
Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά (δεν πρέπει βράσει) για να δέσουν τα αρώματα, το σουρώνετε και το σερβίρετε σε κούπες ή σε γυάλινα ποτήρια που τα έχετε νωρίτερα θερμάνει με ζεστό νερό για να μην σπάσουν, γαρνίρoντάς το με λεπτές φετούλες πορτοκαλιού κι ένα ξυλάκι κανέλας. Αν το κρασί σας φανεί παραπάνω γλυκό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη την ώρα που είναι ακόμη στη φωτιά. Αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, μπορείτε μαζί με τα μπαχαρικά να βάλετε στην κατσαρόλα και μερικές φέτες φρέσκου τζίντζερ Του πάει πολύ!

Με το που ζεσταίνονται τα πορτοκάλια και τα μπαχαρικά το σπίτι γεμίζει μυρωδιές!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *