Μιά αμυγδαλόπιτα εξαιρετική … Νηστίσιμη Μικρασιάτικη !!!…


Μιά αμυγδαλόπιτα εξαιρετική … Νηστίσιμη Μικρασιάτικη !!!

ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτ του νερού λάδι ελαφρύ
1 ποτ του νερού ζάχαρη
1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα περασμένα από το μούλτι
2 ποτ του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτ του νερού σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουτ του γλυκού μαγειρική σόδα
1κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν

Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
ξύλο κανέλας
Τα βράζουμε για 10 λεπτά .. κρύα η αμυγδαλόπιτα ζεστό το σιρόπι .
Πολλοί την προτιμούν κ χωρίς σιρόπι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα,ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 17Ο για 6Ο λεπτά.!!

Gogo Samiou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιά αμυγδαλόπιτα εξαιρετική ... Νηστίσιμη Μικρασιάτικη !!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *