Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι και αναμεικτα λαχανικά για σήμερα!!!…


Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι και αναμεικτα λαχανικά για σήμερα!!!

Γιατί μοσχαράκι

6 φιλέτα χοντροκομμένα μοσχάρι νουα σπάλα
1 πιπέρια Φλώρινης σε κομμάτια
3 μπαλάκια μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
Λίγο ρίγανη προαιρετικά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
1 Κρεμμύδι τριμμενο
2σκ σκόρδο μεσαίες τριμμενες
Λάδι
Λίγο κρασί (μισό ποτήρι κρασιού)

Ξεπλενω και κόβω Μπουκιες το μοσχάρι μου!
Μετά σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι να σκεπάσει τον πάτο και βάζω να ζεσταθεί!
Όταν είναι έτοιμο ρίχνω μέσα το κρεμμύδι,σκόρδο , πιπερια και αφήνω να τσιγαριστουν καλα.Στην συνέχεια ρίχνω το κρέας κομμένο σε Μπουκιες να θωρακιστει και να παρει χρώμα απολες τις μεριές.Μετα σβήνω με το κρασί και αφήνω δύο τρία λεπτά να εξατμιστεί!
Προσθέτω τα αρωματικά και μπαχαρικά ,τον ύπνο ντομάτας τον πελτέ και τέλος ρίχνω νερό να σκεπάσει το κρέας μου!
Αφήνω να βράσει καλά μέχρι να έχει ψηθεί το κρέας (να είναι μαλακό και να τρυπιεται εύκολα!)
Όταν το κρέας μου είναι πλέον ψημένο και η σάλτσα έχει πιει τα νερά της και ειναι δεμένη αφαιρώ από την φωτιά !

Για το ρύζι

Σε νερό που βράζει με έναν κύβο μαζί ρίχνω το ρύζι μου να πάρει βράση!Όταν είναι έτοιμο το αφαιρώ να στραγγιξει καλά! Μετά βάζω να βράσουν τα αναμεικτα λαχανικά !Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και αυτά καλά και τα ενώνω με το ρύζι!
Ρίχνω λίγο λαδακι ίσα ίσα και λίγο κουρκουμά προαιρετικά και τα ενώνω όλα μαζί!
Σερβίρω το φαγητό μου και καλή μας όρεξη!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι και αναμεικτα λαχανικά για σήμερα!!!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *