ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΟΥΠΑ…


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΟΥΠΑ
ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο(σπαλομύτα ή χτένι ή άλλο αντίστοιχα μαλακό κομμάτι) κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
3-4 κλωναράκια σέλερι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στη χύτρα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτετε το κρέας και τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Όταν το κρέας θα έχει σκουρύνει και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε μέσα τρία λίτρα νερό. Σταδιακά η σούπα αρχίζει να αφρίζει. Ξαφρίζετε λίγο λίγο με μια κουτάλα μέχρι να μην έχει άλλο αφρό.
Τότε, ρίχνετε τα λαχανικά, κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε από την ώρα που θα αρχίσει να βγάζει ατμό, περίπου 30 λεπτά.
Όταν θα είναι έτοιμη, βγάζετε τα λαχανικά και το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και μέσα στο ζωμό ρίχνετε το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 15-20 λεπτά(όσο χρειάζεται το κριθαράκι για να μαλακώσει).
Σερβίρετε ζεστή τη σούπα σας, με το κρέας και τα λαχανικά μέσα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΟΥΠΑ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *